NL | EN

Over Van Adrichem Kwekerijen - Locaties


Twee locaties, één doel: topkwaliteit trostomaten


In de jaren 50 werd er gestart met een oppervlakte van nog geen hectare waar veel verschillende groentes op werden geteeld. Inmiddels is Van Adrichem Kwekerijen uitgegroeid tot een bedrijf van 34 hectare, gespecialiseerd in de teelt van trostomaten en verdeeld over 2 locaties;


Locatie Steenbergen

Steenbergen (NB); Op onze hoofdlocatie in Steenbergen hebben we 15 hectare aan kassen staan, waarvan er 6 hectare voorzien is van assimilatiebelichting. Op dit hele areaal worden grove trostomaten geteeld.

In Steenbergen hebben we onze eerste kas in 1998 gebouwd en in 2003 en 2005 verder uitgebreid naar de huidige 15 ha.

Van Adrichem is een van de ondernemers die zich aangesloten hebben bij het "Project Osiris" van Warmtebedrijf West-Brabant die zich inzetten voor een duurzame toekomst van de glastuinbouwgebieden in Steenbergen en Dinteloord.

Hierbij wordt warmte en CO2 van de afvalenergiecentrale afgevangen en hergebruikt in de kassen in de gebieden van Steenbergen en Dinteloord.


Locatie Westdorpe

Westdorpe (Zeeland); De jongste locatie. Hier is Van Adrichem sinds 2013 neergestreken om gebruik te maken van de restwarmte en rest CO2 die vrijkomt van de kunstmest fabriek Yara Sluiskil. Op deze manier wordt er in het hele glastuinbouwgebied op de Axelse Vlakte geen enkele kuub aardgas extra verstookt om de kassen warm te houden.

Ook de CO2 die vrijkomt bij het maken van kunstmest wordt afgevangen en deels naar de kassen gebracht. Op dit moment bedraagt het areaal in Westdorpe 19,5 ha. Maar op dit moment wordt er een nieuwe kas gebouwd die eind 2024 in gebruik genomen zal worden. Deze kas is uitgerust met veel van de modernste technieken om nog efficiƫnter te kunnen telen. Ook in Westdorpe worden op het hele areaal grove trostomaten geteeld.

Contact hoofdkantoor:

Westlandse Langeweg 8a

4651 PD Steenbergen

0167 566650

administratie@vanadrichemkwekerijen.nl

Meer contact

©2024 Van Adrichem Kwekerijen

Privacy statement